Sandacz świąteczny z tymiankiem smażony na maśle

Bardzo smaczny sandacz ,doskonały na wigilie.

ryba

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 200 głosów)

Składniki:

  • 6 filetów sandacza
  • sól
  • pieprz
  • 1 czubata łyżeczka roztartego tymianku
  • 2 -3 jajka
  • bułka tarta
  • masło roślinne do smażenia
  • 1 czubata masła śmietankowego
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Sandacza umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem,(ryba musi być sucha)posypać solą, pieprzem,skropić sokiem z cytryny,odstawić na 10 min.
  • Jajka roztrzepać z roztartym tymiankiem,panierować sandacza w jajku i bułce tartej, smażyć na maśle roślinnym wymieszanym z masłem śmietankowym, na małym ogniu,na złoty kolor,odwracając na obie strony.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy