Sałatka ze szpinakiem i malinami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Przepisy na sałatki - sałatka ze szpinakiem i malinami
Szpinak płuczemy i osuszamy. Ser kroimy w kostkę, 1/2 odkładamy, a resztę mieszamy z oliwą, pieprzem, solą, octem i sokiem z cytryny na gładki sos. Do sosu dodajemy odłożony ser, mieszamy. Połowę malin odkładamy, resztę wkładamy do rondelka, dodajemy balsamico i miód, miksujemy, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, przecieramy przez sito, pozbywając się pestek. Do musu malinowego dokładamy odłożone maliny, mieszamy.
Na talerzach rozkładamy szpinak, polewamy sosem z niebieskiego sera i mieszamy. Polewamy delikatnie musem malinowym z owocami, posypujemy płatkami migdałowymi i oprószamy resztą czarnego pieprzu. Podajemy z bagietką.
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Komentarze