Sałatka z ziemniaków i ogórków małosolnych

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4–6 porcji

Dodany przez:

Sałatka z ziemniaków i ogórków małosolnych

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
180 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg małych ziemniaków
  • 1/2 kg ogórków małosolnych
  • 3–4 pory
  • pęczek koperku
  • 4–5 łyżek oliwy
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować w mundurkach (ok. 15 minut), przestudzić, obrać ze skórki. Ogórki pokroić w plasterki.
  2. Pory umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż na pół i jeszcze na ćwiartki, pociąć na krótsze kawałki. Koperek umyć, otrząsnąć, osuszyć (kilka gałązek odłożyć do dekoracji), drobno posiekać.
  3. Rukolę oczyścić, opłukać, osuszyć. Ziemniaki (w całości) wymieszać z posiekanym koperkiem, układać na talerzach wraz z ogórkiem, kawałkami pora. Doprawić solą i pieprzem, polać oliwą, dekorować koprem i rukolą.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
sałatka kolacja koperek rukola Ogórki małosolne sałatka z ziemniaków
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy