salatka_warstwowa

Sałatka warstwowa

Ocena:

4.46 (213)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Bardzo smaczna sałatka wegetariańska

Składniki:

  • 6 jajek
  • majonez (250g)
  • fasola czerwona (puszka 400g)
  • kukurydza (puszka 400g)
  • ogórki konserwowe (słoik 500ml)
  • pęczek szczypiorku
  • keczup łagodny (5-7 łyżek stołowych)
  • ser żółty gouda (200g)

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie pokroić na ćwiartki.
  • Fasolę przelać gorącą wodą i odsączyć na sitku.
  • Szczypiorek pokroić, jeżeli dajemy por to należy go najpierw sparzyć.
  • Kukurydzę odsączyć.
  • Ogórki pokroić w cienkie paseczki.
  • Układać warstwami w szklanym naczyniu:
  • jajka
  • majonez
  • fasola
  • szczypiorek
  • kukurydza
  • ogórki
  • keczup
  • ser żółty (zetrzeć na tarce o grubych oczkach bezpośrednio na sałatkę)
  • Sałatkę można wstawić na 30 min do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne