materiały prasowe
0 (0)
Salami marki Serenada to dojrzewający ser z aksamitnie miękkim miąższem. Zgrabnie łączy smak polskiego, wyjątkowego mleka z najlepszymi serowarskimi recepturami z całego świata.
Umytą sałatę pokroić, groszek odsączyć z zalewy, ser zetrzeć na tarce (średnie oczka).
Boczek pokroić na małe kawałki, następnie podsmażyć na patelni, odłożyć na ręcznik papierowy.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidorki w ćwiartki, jajka w kostkę, szczypiorek posiekać.
Tak przygotowane składniki układać w dużej misce (najlepiej przezroczystej) warstwami w następującej kolejności: sałata, cebula, pomidory, groszek, jajka, szczypiorek, ser Salami, boczek.
Majonez wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem. Podawać razem z sałatką, wymieszać sałatkę z sosem tuż przed podaniem.
Porady
Delikatny i lekko aromatyczny smak sera Salami jest idealnym uzupełnieniem zdrowego śniadania, szybkiej przekąski, a nawet – wykwintnej kolacji.
www.serenada.com.pl