Sałatka śledziowa po japońsku

Szybka i smaczna śledziowa sałatka, zwana także śledziem po japońsku

Sałatki

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.32 z 224 głosów)

Składniki:

  • 4-6 podwójnych filetów ze śledzia, marynowane!
  • 1 groszek konserwowy
  • 6 ogórków kiszonych (mogą być korniszony)
  • 5-6 jajek
  • 1-2 cebule
  • sól pieprz
  • śmietana,
  • majonez
  • musztarda
  • szczypiorek (opcjonalnie)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Śledziki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Jaja gotujemy na twardo obieramy i BIAŁKA kroimy w kostkę, cebule i ogórki tak samo. Wszystkie pokrojone składniki łączymy ze sobą. ŻÓŁTKA w osobnej miseczce ucieramy z 2 łyżeczkami cukru - do tego dodajemy przyprawy oraz śmietane majonez i mustzradę, dokaldnie mieszamy i łaczymy z pozostałymi składnikami. Na koniec po nałożeniu możemy posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem SMACZNEGO

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy