Roladki drobiowe z pieczarkami i serem

Ocena:

4.45 (152)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Pyszne na ciepło i na zimno.

Składniki:

  • 2 filety z piersi z kurczaka
  • 6 pieczarek
  • 4 plastry sera
  • sól,pieprz
  • przyprawa do mięs
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Roladki drobiowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Piersi oczyścić , umyć i przekroić na 2 części w poprzek. Każdy kotlet robić tłuczkiem. Przyprawić. Układać pieczarki pokrojone w plastry i ser. Zawinąć w roladkę. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne