Rolada z musem malinowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą masę. Z białek i reszty cukru ubić pianę, delikatnie wymieszać z żółtkami. Dodać przesiane mąki, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wyrównać, piec 10?15 minut w temperaturze 180 C.
Biszkopt wyłożyć na posypaną cukrem ściereczkę, przykryć wilgotną ściereczką, ostudzić.
Maliny rozmrozić, osączyć, zmiksować. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Wiśniówkę i żelatynę wymieszać z malinami, odstawić.
Ciasto posmarować musem malinowym, zwinąć. Posypać cukrem pudrem i ew. skórką z pomarańczy.
Komentarze