pozostałe skł.: opakowanie kremu do tortów o smaku toffi
niepełna szklanka mleka
galaretka wiśniowa
lukier gotowy smakowy (w opakowaniu do rozpuszczenia we wrzątku)
posypka kolorowa
Sposób przygotowania:
pieczenie
Rolada z kremem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Białka ubic, dodac cukier, żołtka, potem wymieszac z mąką zmieszaną z proszkiem, wylac na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę (najlepiej od piekarnika), piec 15 minut w temp.ok 160-180 c. Po upieczeniu zwinąc w rulonik razem ze ściereczką i pozostawic do ostudzenia. Galaretkę rozpuścic i pozostawic do zastygnięcia, pokroic w kostkę. Krem zmiksowac z mlekiem. Lukier rozpuścic tak we wrzątku w opakowaniu. Rozwinąc roladę, posmarowac kremem, porozrzucac kostki galaretki, zwinąc ciasto, polac gorącym lukrem i posypac posypką.
Komentarze