Rolada z kremem

Ocena:

4.5 (172)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
To ciasto piecze się bardzo szybko i jest łatwe w wykonaniu, często piekę taką roladę do kawy:)

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
  • pół szkl. cukru
  • pół szkl. mąki
  • pół łyżeczki proszku do piecz.
  • pozostałe skł.: opakowanie kremu do tortów o smaku toffi
  • niepełna szklanka mleka
  • galaretka wiśniowa
  • lukier gotowy smakowy (w opakowaniu do rozpuszczenia we wrzątku)
  • posypka kolorowa

Rolada z kremem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka ubic, dodac cukier, żołtka, potem wymieszac z mąką zmieszaną z proszkiem, wylac na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę (najlepiej od piekarnika), piec 15 minut w temp.ok 160-180 c. Po upieczeniu zwinąc w rulonik razem ze ściereczką i pozostawic do ostudzenia. Galaretkę rozpuścic i pozostawic do zastygnięcia, pokroic w kostkę. Krem zmiksowac z mlekiem. Lukier rozpuścic tak we wrzątku w opakowaniu. Rozwinąc roladę, posmarowac kremem, porozrzucac kostki galaretki, zwinąc ciasto, polac gorącym lukrem i posypac posypką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne