ROLADA KOKOSOWA

Ocena:

4.41 (192)

  • 40 min.
Prosta w wykonaniu,bez pieczenia

Składniki:

  • Masa biała:
  • 100g kokosów
  • 1/2 kostki masła
  • 80g cukru pudru
  • Masa ciemna:
  • 300g herbatników
  • 30g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 30g kakao

Rolada kokosowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masa biała:masło miksujemy z cukrem.Dodajemy wiórki miksujemy.Masa ciemna:Herbatniki mielimy.Masło,kakao i mleko rozpuszczamy na wolnym ogniu dodajemy herbatniki i mieszamy na jednolita mase.letnia ciemna mase wykladamy na pergamin.Formujemy kwadrad,wykładamy mase białai zwijamy rolade.Dekorujemy wiórkami i schladzamy.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne