Pupa pawiana

Pupa pawiana

Ocena:

4.34 (228)

  • 60 min.

Przepyszne ciasto o żartobliwej nazwie pupa pawiana.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • ½ szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 paczka lodów ciepłych-12 szt
  • 0,5 kg białego sera ( krówka lub w wiaderku waniliowy homogenizowany )
  • 2 galaretki ugotować w 1 szklance wody
  • 2 szt. 30% śmietany (po 250 ml.)

Pupa pawiana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Upiec biszkopt z podanych składników : 6 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka octu, 1 łyżeczka wody oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Na biszkopt kładziemy pokrojone na pół ciepłe lody. Na to ser wymieszany z tężejąca galaretką, a na ser ubitą śmietanę z cukrem i śmietan-fixem. Wierzch posypać startą czekoladą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne