Potrawka z mięsa mielonego

Na ciepło rewelka.

dodany przez: lenuta

dania mięsne przekąski

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 145 głosów)

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
  • do 50 dkg mięsa mielonego
  • bulion ok 2 szklanek
  • koncentrat pomidorowy
  • vegeta
  • maggi
  • pieprz czarny mielony
  • zielenina
  • cebulka
  • czosnek 3 ząbki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Potrawka z mięsa mielonego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni nagrzać 4 łyzki oleju. Wrzucic ryż i smażyć ok 15 minut.
  • następnie wlać bulion, nakryć pokrywka i dusic na małym ogniu,
  • tak aby ryz podwoił swoją objetość.
  • Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone z cebulką, czosnkiem i przyprawami.
  • Podduszony ryż wrzucamy do garnka, dodajemy mięso mielone. Dolewamy szklankę wody.
  • Dusimy ok 20 minuta, w trakcie dodajemy koncentrat.
  • Wrzucamy zielenine tzn pietruszkę.
  • Rozrzedzając bulionem zrobimy zupe ala gulaszową

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy