Polędwiczki z Indyka

Pyszne, bardzo proste poledwiczki !

dania mięsnepolędwicapolędwiczki

Czas przygotowania:
120 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 192 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg polędwicy z indyka
  • 1 puszka fasoli konserwowej długiej zielonej
  • 2 duże cebule
  • masło
  • czosnek
  • bułka tarta
  • przyprawy : suszone zioła, przyprawa do mięs

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Poledwicę z indyka należy obsypać przyprawami i tak zostawić na około 1,5 godz. Można też nasmarować polędwicę dodatkowo wycisniętym czosnkiem.
  • Kroimy polędwicę w plastry i lekko rozbijamy tłuczkiem.
  • Na tłuszczu lekko podsmażamy polędwiczki z obu stron. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w duże, szerokie plastry oraz odrobine wody i wszystko razem dusimy przez około 20 minut - aż polędwiczki będą miękkie.
  • W międzyczasie fasolę konserwową wraz z zalewą podgrzewamy w garnku.
  • Przygotowujemy zasmażkę : masło rozpuszczamy na ogniu dodając odrobinę bułki tartej.
  • Polędwiczki mieszamy z fasolą orazm polewamy zasmażką.
  • UWAGA !
  • Jest to najprostsza wersja potrawy, można puścić wodze fantazji i próbować dodawać różne inne składniki np cukinię - bardzo polecam !

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy