Marynowana w musztardzie, gotowana na parze pierś z kurczaka.
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
3 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej
2 duże ząbki czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Pierś z kurczaka w musztardzie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej wyciśnięty czosnek, sól, paprykę, pieprz i zioła. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynatę wlać do mięsa i dokładnie wymieszać (tak, żeby marynata pokryła mięso w całości). Mięso w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie zamarynowane mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.