Ocena:

4.27 (195)

  • 50 min.
można dodać do niego również rodzynki i orzechy

Składniki:

  • 1 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. maku
  • 1 szkl. stopionej margaryny
  • 1 szkl. białek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • zapach rumowy

Piegus - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić w rondelku i schłodzić.
  • 2. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,makiem oraz cukrem.dodać ubitą pianę z białek i wymieszać składniki.
  • 3. Ostudzoną margarynę połączyć z ciastem. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą,wyłożyć ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni na ok.40-50 min.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne