Pieczona szynka

przepis na pieczona szynke jak ktos nie lubi kupnych wędlin. Po upieczeniu naprawde pycha

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
50 porcji
Ocena:

(średnia 3.43 z 7 głosów)

Składniki

  • 1kg szynki wieprzowej
  • czosnek w ząbkach
  • przyprawy:
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sol
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • bazylia
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • olej do formy

Przygotowanie

  1. Umyć mieso. Nakluć mięso nożem i w miejscu nakłucia powkładać ząbki czosnku, z podanych przypraw zrobić mieszanke i obsypać mieso z każdej strony. Mięso według upodobania można obwinąć folią aluminiową i wlożyż do lodówki na około 5h aby nasiąkło przyprawami i czosnkiem. Po wyjęciu z lodowki mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i wlać trochę oleju, żeby nie przywarło. Piec w temp. 200 stopni przez 1,5h. życze smacznego
Śniadanie mięso przekąski obiad przekąska kolacja pieczeń
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze