Paszteciki z pasztetową

Pyszne paszteciki z pasztetowej.

dodany przez: Anullka anullka

ciasta przekąski

Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 196 głosów)

Składniki:

  • 40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • 1 łyżeczka oleju
  • 1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
  • kminek do posypania lub mak

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Paszteciki z pasztetową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy.
  • Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
  • Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
  • docisnąć palcami.
  • Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .
  • Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
  • Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
  • Smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy