Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Filmy
Jestem wege
Dodaj przepis
Kremówki
Labneh
Szybki obiad
Przepisy
Kuchnie świata
Smak i styl
Smak
Poradnik gotowania
Dobre rzeczy
Smaczne miejsca
Człowiek od kuchni
Kulturalnie kulinarnie
Przyjemności na weekend
Przy wspólnym stole
Sklep
Kontakt
Filmy
Regulamin
Polityka prywatności
Jestem wege
Magazyny
Quizy
Moje zgody
Newsletter
Moje Gotowanie
Przepisy
Typ dania
ciasta
Paszteciki z pasztetową
Paszteciki z pasztetową
Pyszne paszteciki z pasztetowej.
dodany przez:
Anullka
ciasta
przekąski
Czas przygotowania:
50min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:
(średnia 4.47 z 196 głosów)
Składniki:
40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
1 cebula
pieprz ziołowy
sól
1 łyżeczka oleju
1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
kminek do posypania lub mak
Sposób przygotowania:
pieczenie
Sposób podania:
na ciepło
Paszteciki z pasztetową - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Pasztetową wyjąć z flaka ,rozgnieść widelcem,dodać pieprz ziołowy.
Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
docisnąć palcami.
Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .
Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Musisz być zalogowany do serwisu
Dodaj przepis do książki kucharskiej
Drukuj
Udostępnij
Udostępnij
Podobne przepisy: ciasta, przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Cake pops, czyli ciasto na patyku
Łatwa pizza domowa
chruściki dla Asi
Ciasto czekoladowe bez jajek
Bułka drożdżowa
ciasta, przekąski - zobacz inne inspiracje
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Cake pops, czyli ciasto na patyku
Łatwa pizza domowa
chruściki dla Asi
Ciasto czekoladowe bez jajek
Bułka drożdżowa
Inne inspiracje: pieczenie
Ciasto kruche
Papryka faszerowana ryżem
Wyśmienite rogaliki drożdżowe z marmoladą
Rogaliki krucho-drożdżowe - bardzo proste i pyszne
Pieczeń rzymska
Ciasto drożdżowe z kruszonką
Inne inspiracje: na ciepło
Gulasz wieprzowy wyśmienity
Amerykańskie pancakes
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Sos szpinakowy
Papryka faszerowana ryżem
Zupa cebulowa
Komentarze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
WOW!
KUVINGS
Grill - Wszechstronny Kuchenny Pomocnik!
Koniecznie Sprawdź!
Zobacz
PRUMEL
Odkryj Polecany Prodiż Elektryczny!
Jest Niezastąpiony!
Zobacz
AMBITION
Najlepszy Garnek Do Gotowania Na Parze!
Bezkonkurencyjny!
Zobacz
SILESIA
Sprawdź Komplet Wytrzymałych Garnków!
Wyjątkowa Jakość!
Zobacz
REKLAMA
Podobne przepisy
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
60min.
Paszteciki z ciasta francuskiego to szybka przekąska do podawania do barszczu czerwonego. Ponadto kapuśniaczki z ciasta francuskiego to świetna alternatywa dla krokietów. Zrobicie je znacznie szybciej korzystając z gotowego ciasta francuskiego. Najlepiej na bazie masła. Ponadto paszteciki można nadziewać...
mojegotowanie
Paszteciki z ciasta francuskiego
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2godz. 30min.
Wypełnione wybornym nadzieniem paszteciki z mięsem to potrawa, która zawsze jest mile widziana na stole. Kuszą samym wyglądem, a po spróbowaniu urzekają smakiem. Mogą być sposobem na udany obiad, pożywną kolację oraz smakowitą przekąskę w ciągu dnia. Paszteciki można przygotować z różnych typów ciasta,...
mojegotowanie
Paszteciki z mięsem
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
2godz. 30min.
Paszteciki z pieczarkami znikają w kilka chwil po wyjęciu z piekarnika. Nic w tym dziwnego, bo najlepiej smakują świeżo upieczone i jeszcze ciepłe. Na wigilijnym stole goszczą w towarzystwie czerwonego barszczu. Dla wielu osób jest to więc zestaw, bez którego nie wyobrażają sobie tej wyjątkowej...
mojegotowanie
Paszteciki z pieczarkami
Czas przygotowania:
1godz. 10min.
smaczne, najczęściej spożywane z czerwonym barszczem
lucyna
Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą
Czas przygotowania:
40min.
Pyszne Babcine pierogi z pasztetową i smażoną cebulką.
Ostra Na Słodko
" Babcine pierogi z pasztetową "
Czas przygotowania:
30min.
Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: ok. 20 minut Porcja: 500 kcal
mojegotowanie
Paszteciki z warzywami i szynką
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
3godz.
Paszteciki z kapustą i grzybami kojarzą się ze świętami, podawane są w formie przepysznej przekąski lub jako dodatek do wigilijnego barszczu czerwonego. Ale można je robić również na co dzień, bo ich smak i wygląd są absolutnie doskonałe! Wyrazisty farsz, otulony rumianym, miękkim ciastem to prawdziwe...
mojegotowanie
Paszteciki z kapustą i grzybami
Czas przygotowania:
30min.
Można jeść na zimno i na ciepło.
Pepperoni
Paszteciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem
Poziom trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20min.
Warkocz z ciasta francuskiego to szybkie i proste danie, które można przygotować w kilka chwil. Ciasto francuskie to także uniwersalny składnik do wielu potraw. Jedną z popularniejszych przystawek to kurczak w cieście francuskim. Można go doprawić ulubionymi ziołami lub mascarpone. Zobaczcie, jak...
mojegotowanie
Warkocz z ciasta francuskiego
Czas przygotowania:
25min.
Pyszne, aromatyczne ciasto. Warte grzechu :)
Anja
Ciasto cebulowe
Główne składniki:
mak
jajka
olej
cebula
sól
pieprz
kminek
ciasto francuskie
Na zimowe wieczory
Zupa na rozgrzanie - TOP 5 przepisów
Jak zrobić grzańca w domu? 3 przepisy na rozgrzewające napoje
Zimowa herbata na 3 sposoby - pysznie rozgrzeje
Polub nas
Quizy
Jaka zupa pasuje do twojej osobowości?
Jaki rodzaj kuchni pasuje do ciebie najbardziej?
Jaki smak pasuje do twojego charakteru?
Magazyn
Komentarze