Owsianka dyniowa

Owsianka dyniowa ma właściwości rozgrzewające, a przy tym jest kremowa i aromatyczna - nie da się ukryć, że to dobry pomysł na początek dnia. Połączona z orzechami i jabłkami jest gwarancją sycącego posiłku. To też dobra odmiana owsiankowej fascynacji, ale też doskonała propozycja dla osób, które uwielbiają dynię i mogliby ją jeść ze wszystkim i na każdy posiłek. Owsiankę z dynią można jeść przez cały rok, poza sezonem używamy zapasteryzowanego purre lub mrożonki.

dodany przez: Catherina

owsianka

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Owsianka dyniowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie: orzechy potrzebne do posypania siekamy drobno. Jabłko myjemy, rozkrajamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne, owoc kroimy w kostkę.

  • 2.

    Gotowanie: składniki na owsiankę przekładamy do rondelka. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na średnim ogniu, przez około 1-2 minuty, aż uzyska pożądaną konsystencję. Trzeba od czasu do czasu zamieszać, żeby nie przywarła do dna.

  • 3.

    Podanie: dyniową owsiankę przekładamy do 2 misek i dekorujemy orzechami według uznania, kawałkami jabłka i masłem migdałowym.

    Źródło: serwis partnerski, https://www.einfachkochen.de/rezepte/kuerbis-porridge-cremiges-blitz-rezept

     

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy