ogorki_w_zalewie_pomidorowej

Ogórki w zalewie pomidorowej

Ocena:

4.39 (193)

  • 3 godz. 0 min.
Praca wre jak robić przetwory to robić im szybciej sie zacznie tym szybciej się skończy.

Składniki:

  • 4 kg ogórków dużych ale nie największych
  • 6 cebul
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • przecier pomidorowy 300 gram

Ogórki w zalewie pomidorowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ogórki myjemy obieramy ze skórki kroimy w ćwiartki czyli ogórka na czworo najlepiej takie aby nie miały zbyt dużych pestek w środku .Wkładamy do miski posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny . Cebule obieramy i kroimy ja pokroiłam w większą kostkę zresztą kroiłam jak leciało to w niczym nie przeszkadza dodaje do ogórków i mieszam razem. Zalewa Do garnka wlewamy 4 szklanki wody dodajemy przecier pomidorowy ocet olej,cukier gotujemy chwilę i zalewamy ogórki zostawiamy na 2 godziny i wkładamy do słoików gotujemy 15 minut od zagotowania. Gotowe smacznego na zimę jak znalazł .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne