Praca wre jak robić przetwory to robić im szybciej sie zacznie tym szybciej się skończy.
Składniki:
4 kg ogórków dużych ale nie największych
6 cebul
1 szklanka octu
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
przecier pomidorowy 300 gram
Ogórki w zalewie pomidorowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ogórki myjemy obieramy ze skórki kroimy w ćwiartki czyli ogórka na czworo najlepiej takie aby nie miały zbyt dużych pestek w środku .Wkładamy do miski posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny . Cebule obieramy i kroimy ja pokroiłam w większą kostkę zresztą kroiłam jak leciało to w niczym nie przeszkadza dodaje do ogórków i mieszam razem. Zalewa Do garnka wlewamy 4 szklanki wody dodajemy przecier pomidorowy ocet olej,cukier gotujemy chwilę i zalewamy ogórki zostawiamy na 2 godziny i wkładamy do słoików gotujemy 15 minut od zagotowania. Gotowe smacznego na zimę jak znalazł .