Mielońce z fasolą

Ocena:

4.48 (191)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Mielone kotlety na fasolowo.

Składniki:

  • 400g mięsa wieprzowego
  • 2 jajka
  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100g bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Mielońce z fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą. Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu. Podawać z ziemniakami i surówką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne