Makaron z tuńczykiem

tani makaron studencki :)

dania z makaronem

Czas przygotowania:
25 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 231 głosów)

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu (świderki, wstążki)
  • 1 puszka tuńczyka w oleju własnym
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie śmietany (22% mała)
  • pieprz
  • sól
  • papryka ostra lub chilli

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • ugotować makaron (nie przelewać go zimna woda)
  • odsączyć olej z tuńczyka, na patelini rozdrzać oliwę lub olej
  • dodać tuńczyka , cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć aż cebula będzie miękka,
  • dodać czosnek przciśnięty przez praskę lub pokrojony,
  • doprawić sola, pieprzem i chili do smaku
  • na koniec dodać śmietanę
  • zdjąć z ognia aby śmietana sie nie zważyła dodać makaron
  • wyłożyć na talerze można posypać natką pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy