Zupa z młodych warzyw

Sprawdzony przepis na pyszną zupę - młode warzywa, kilka przypraw i proste wykonanie. Zupa w takim wydaniu sprawdzi się na obiad!

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 7 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 143 głosów)

Składniki:

  • 3 l wody
  • 5 skrzydełek
  • 3 domowe kostki rosołowe
  • 5 pomidorów
  • 5 średnich ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 1 spory kalafior
  • Garść posiekanego koperku
  • 3 liście laurowe
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Wodę zagotowujemy ze skrzydełkami oraz kostkami rosołowymi.
  • Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy ok 15 min.
  • Po tym czasie dodajemy pokrojone w pół plasterki marchewki, podzielonego na różyczki kalafiora,starte na tartce pomidory ( wraz z wytworzonym sokiem) koperek, liście laurowe oraz przyprawy.
  • Gotujemy razem ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy