Zupa z młodych warzyw

Sprawdzony przepis na pyszną zupę - młode warzywa, kilka przypraw i proste wykonanie. Zupa w takim wydaniu sprawdzi się na obiad!

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • 3 l wody
  • 5 skrzydełek
  • 3 domowe kostki rosołowe
  • 5 pomidorów
  • 5 średnich ziemniaków
  • 4 marchewki
  • 1 spory kalafior
  • Garść posiekanego koperku
  • 3 liście laurowe
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wodę zagotowujemy ze skrzydełkami oraz kostkami rosołowymi.
  2. Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy ok 15 min.
  3. Po tym czasie dodajemy pokrojone w pół plasterki marchewki, podzielonego na różyczki kalafiora,starte na tartce pomidory ( wraz z wytworzonym sokiem) koperek, liście laurowe oraz przyprawy.
  4. Gotujemy razem ok. 10 min. Zabielamy śmietaną, posypujemy koperkiem.
warzywa obiad zupa lato
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze