kukurydza_gotowana_na_parze

Kukurydza gotowana na parze

Ocena:

4.52 (156)

  • 15 min.
  • dla 1 osoby
Uwielbiam ten najprostszy sposób na przygotowanie kukurydzy, nie traci wartości smakowych !

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • masło
  • sól

Kukurydza gotowana na parze - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Obrane z liści kolby kukurydzy układamy w parowarze lub innym naczyniu i gotujemy 15 minut.
  • Czas jest zależny od gatunku kukurydzy, ale wystarczy lekko nakłuć widelcem jedno ziarenko i sprawdzić czy już jest miękkie.
  • Po ugotowaniu kukurydzę musimy lekko przestudzić i albo polewamy ją stopionym masłem, albo układamy na niej jego kawałeczki, solimy i gotowe :-)

Porady

Pyszna gotowana kukurydza - spróbuj!

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne