Kotlety z mortadeli

Błyskawiczny obiad z mortadeli.

dodany przez: Henia henia

Czas przygotowania:
15min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 209 głosów)

Składniki:

  • 50 dag mortadeli
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mortadelę pokroić na plastry grubości ok. 1,5 cm.Każdy plaster naciąć tworząc kieszeń. Do każdej kieszonki włożyć żółty ser i listki pietruski. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: