kostka_z_kaszy_manny_do_rosolu

Kostka z kaszy manny do rosołu :

Ocena:

4.5 (204)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Bardzo smaczny dodatek do rosołu

Składniki:

  • 1 szklanka rosołu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka usiekanego koperku
  • 7 łyżek kaszy manny

Kostka z kaszy manny do rosołu : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne