Kostka z kaszy manny do rosołu :

Bardzo smaczny dodatek do rosołu

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

zupy

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 204 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka rosołu
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka usiekanego koperku
  • 7 łyżek kaszy manny

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kostka z kaszy manny do rosołu : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zagotować rosół z masłem i koperkiem . Wsypać kaszę mannę . Gotować mieszając ok. 3 minut aż zgęstnieje . Wylać do prostokątnego pudełka i zostawić do ostygnięcia, Chłodną wstawić na trochę do lodówki by dobrze zastygła. Wyłożyć na deskę do krojenia. Pokroić w kwadraciki, romby czy jak kto woli ( można Np. wycinać różne kształty za pomocą foremek do ciasteczek ). Kostki z kaszy układać na talerzach , obłożyć ozdobnie wyciętą ugotowaną marchewka . Polać wrzącym rosołem . Posypać zieloną usiekaną natka pietruszki .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: