KOLOROWA SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Jesienny dodatek do obiadu pełen cennych witamin.

Sałatki

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 191 głosów)

Składniki:

  • kapusta pekińska
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • cebula
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę kroimy, marchewkę, pietruszkę i ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy i dodajemy do reszty warzyw. Sałatkę doprawiamy przyprawami i majonezem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy