Kokosowe babeczki z winogronem

Ocena:

4.44 (153)

  • 40 min.
Pyszne babeczki którym na prawdę żaden łasuch się nie oprze.

Składniki:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 żółtka
  • łyżka śmietany
  • pół kostki margaryny Kasia
  • cukier wanilinowy
  • 6 łyżek wiórek kokosowych
  • Nadzienie:
  • 2 serki homogenizowane stracciatella
  • 2 żółtka
  • kilka sztuk winogron

Kokosowe babeczki z winogronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Składniki na ciasto zagniatamy. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem, ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy krążki a następnie wykładamy nimi foremki na babeczki. Dno babeczek nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, następnie wyjmujemy z foremek. Serki homogenizowane miksujemy z żółtkami i wykładamy do podpieczonych babeczek. Na środku każdej babeczki kładziemy winogrono. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 15 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne