Kiszona kapusta szmurowana

Smaczny dodatek do ziemniaków .

dodany przez: natalina4 natalina4

Czas przygotowania:
50min.
Kalorie:
210 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 142 głosów)

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 30 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kiszona kapusta szmurowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 . Kapustę poszatkuj . Zalej w rondlu zimną wodą , ugotuj do miękkości .
  • 2 . Boczek pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Boczek podsmaż na patelni . Dodaj cebulę , zeszklij . Wsyp mąkę , połącz , zasmaż . Przełóż do kapusty , dodaj ziele angielskie i listki laurowe , przypraw solą , pieprzem i cukrem . Chwilę gotuj .

Kalorie: 210

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy