KAPUSTA KISZONA PIECZONA PO STAROPOLSKU

bardzo wykwintne danie :)

dodany przez: maniek29 maniek29

przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 162 głosów)

Składniki:

  • 1.5 kg kapusty dobrze ukiszonej
  • 4 duze cebule
  • 1 pedko kielbasy podsuszanej ( najlepiej mysliwska )
  • 1 lyzka maki
  • lisc laurowy
  • 1 mala marchewka
  • pieprz,pieprz ziolowy,sol
  • 2 lyzki margaryny KASI

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Kapusta kiszona pieczona po staropolsku - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapuste surowa ukiszona wsypujemy na gleboka patelnie ,do tego trzemy marchew ,dodajemy lisc laurowy ,pieprz,pieprz ziolowy oraz sol ( przyprawy dodajemy wedlog wlasnego gustu smaku) i margaryne. Wszystkie skladnieki pieczemy ,co jakis czas mieszajac po upluwie 30 minut pieczenia dodajemy podpieczona kielbase z cebula pokrojona w kosteczke ( cebula musi byc zarumieniona )
  • Po uplywie 50 minut pieczenia w ostatniej fazie pieczenia posypujemy calosc 1 lyzka maki mieszajac i piekac jeszcze przez ok 10 minut.
  • Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy