Surówka z białej kapusty do słoików

Ocena:

4.26 (219)

  • 20 min.
  • dla 1 osoby
Pyszna!

Składniki:

  • Głowka białej kapusty
  • 2 papryki czewone
  • 2 marchewki
  • Na zalewę:
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka cukru
  • pół szklanki octu
  • 1 łyzki soli

Surówka z białej kapusty do słoików - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę obrać. Kapustę poszatkować,papryke pokroić w cienkie paski,marchewkę zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Wszystko wrzucić do miski.
  • Dokładnie wymieszać.
  • Składniki na zalewe zagotować. I zalać surówkę. Odstawić do lodówki na godzinę,poprzekładać do słoików ,zakręcić i do lodówki i gotowe

Porady

Zobacz też: mizeria do słoików

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne