Kebab wegetariański z grilla

Ocena:

4.47 (144)

  • 50 min.
  • dla 2 osób
doskonały dla wegetarian i nie tylko.

Składniki:

  • 10 pieczarek
  • 1/2 oczyszczonej z nasion czerwonej papryki
  • 1/2 oczyszczonej z nasion zielonej papryki
  • pokrojona w plastry cebula
  • po łyżeczce posiekanego koperku,tymianku,soku z cytryny
  • łyżka oliwy
  • łyżka sosu sojowego
  • sól

Kebab wegetariański z grilla - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyścić, odciąć trzony. Papryki pokroić na duże kawałki. Zioła, oliwę, sos sojowy,sok z cytryny wymieszać.Składniki kebaba naprzemiennie nabijać na namoczone wcześniej patyczki, natrzeć marynatą i odłożyć w woreczku foliowym na godzinę.Następnie piec na rozgrzanym grillu przez 15 minut kilkakrotnie obracając.Podawać na gorąco.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne