Kawa migdałowa

Dla wielbicieli kawy i migdałów doskonałym przysmakiem będzie kawa migdałowa.

Dodany przez:

Kawa migdałowa

Ciepłe

Czas przygotowania:
Porcje:
11 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej,
  • 1 filiżanka wrzątku,
  • 1 filiżanka mleka,
  • 1 garść migdałów,
  • 1 łyżka syropu migdałowego.

Przygotowanie

  1. Migdały należy zmielić w młynku do kawy. Kawę dodać do wody, wlać mleko, migdały oraz syrop migdałowy. Całość podgrzać w rondlu, aż do wrzenia, po czym przelać do filiżanki. Można dodatkowo posypać szczyptą migdałów.
kawa drinki napoje migdały kawa migdałowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze