Kasza jęczmienna zapiekana

SMACZNA I NA SZYBKO:)

dodany przez: Agata B agata_b

dania główne zapiekanki

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 198 głosów)

Składniki:

  • 1 ½ szklanki kaszy jęczmiennej
  • 2 marchewki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ½ puszki kukurydzy
  • puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym)
  • 1/3 pora
  • 100 g sera żółtego
  • oregano
  • przyprawa do potraw Kucharek
  • oliwa z oliwek do wysmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Kasza jęczmienna zapiekana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Marchewkę, ser i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Por kroimy w plasterki, tuńczyk i kukurydzę osączamy. Ugotowaną kaszę łączmy z wszystkimi składnikami, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Gotową przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez 30 minut. Podajemy z ketchupem (możemy też posypać serem żółtym).

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy