Kapusta kiszona smażona z pieczarkami i cebulą do obiadu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Doskonała kiszona smażona kapusta do obiadu, osobiście lepiej mi smakuje niż tradycyjny bigos, szczerze polecam do ziemniaków i pieczonej białej kiełbasy.
Do szerokiego rondla wlewamy kilka łyżek oleju i wkładamy posiekaną cebulę, startą marchewkę i pokrojone pieczarki, leciutko solimy.Smażymy aż wszystko się podsmaży, następnie dodajemy posiekaną surową kiszoną kapustę.
Wszystko smażymy około 20-30 min, często mieszając, kapustka powinna się przypiekac, łapiąc kolorek .Po tym czasie dodajemy wodę i przykrywamy , dusimy jeszcze 10 min na małym ogniu.
Odkrywamy i jeszcze chwilę smażymy bez przykrycia, doprawiamy mielonym pieprzem i ewentualnie jak lubimy maggi lub solą.
Komentarze