Kanapki na ciepło

Kromki chleba ze zasmażanym jajkiem i z szynką

Dodany przez:

Kanapki na ciepło

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • chleb 4 kromki
  • jajka 2 sztuki
  • szynka 1 plaster
  • żółty ser wg uznania
  • olej wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Kromki chleba cienko smarujemy masłem.plaster szynki kroimy na pół . Na końcu dwóch kromek kładziemy przekrojoną szynkę. Posypujemy częścią startego sera. Przykrywamy drugą kromką. W końcu kanapki, gdzie nie ma szynki mała szklaneczką wycinamy otwory w obydwu kromkach. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i kładziemy podwójne kanapki. Opiekamy po jednej stronie. Przewracamy na drugą stronę. W otwory w kanapkach wbijamy jajka. Oprószyć solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i smażyć do ścięcia jajek. Gorące kanapki posypujemy resztą startego sera. Jajko posypujemy szczypiorkiem.
ser jajka przekąska kolacja chleb szynka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze