Jajeczko z bułeczką

Ocena:

4.47 (189)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Śniadanie na ciepło

Składniki:

  • 1 bułka, u mnie z ziarnami
  • 2 jajka
  • kawałek pora
  • 3-4 plasterki konserwy z puszki
  • masło
  • szczypiorek

Jajeczko z bułeczką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać pokrojonego w półplasterki pora, zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę konserwę, podsmażyć. Bułkę przekroić, posmarować masłem i podsmażyć aż się zezłoci. Jajka usmażyć (ja wykorzystałam silikonowe foremki). Na ciepłe bułki wyłożyć pora z konserwą i jajko, całość posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne