Jaja na aromatycznym, ziołowym bobie

Ocena:

4.51 (185)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Danie pyszne, zdrowe, pełne świeżych aromatów i ziół.

Składniki:

  • - 450 g świeżego bobu
  • - 50 ml oliwy z oliwek
  • - 2 cebule
  • - 2 ząbki czosnku
  • - sok z połowy cytryny
  • - 250 wywaru warzywnego
  • - koper
  • - jajka
  • - kolorowy pieprz

Jaja na aromatycznym, ziołowym bobie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na patelni podsmażamy na oliwie przez chwilkę posiekaną cebulę i drobniutko posiekany czosnek. Prezkłądamy do garnka i dodajemy bób i sok z cytryny, następnie mieszamy. Wlewamy wywar, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez około 20-30 min. Danie jest gotowe jak bób będzie miękki. Pod koniec gotowania dodajemy dużą ilość posiekanego koperku. Podawajemy z jajkiem sadzonym oprószonym kolorowym pieprzem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne