gulasz_z_poledwiczek_wieprzowych

Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

Ocena:

4.48 (188)

  • 10 min.
  • dla 3 osób
Idealny gulasz do : ryżu,klusek śląskich,kopytek itp.
Polecam :)

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 większe pieczarki
  • 1/2 cebula
  • 3 łyzki margaryna
  • 1 łyzeczka papryka słodka w proszku
  • 1 łyzeczka czosnek granulowany
  • 2 kostki mięsne
  • 3-4 łyżki maka tortowa
  • woda zimna
  • sol ( w razie potrzeby, bo kostki sa dość słonawe))
  • pieprz ( wg. uznania)
  • nać pietruchy do posypania

Gulasz z polędwiczek wieprzowych :) - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ja robię tak:
  • W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
  • Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
  • Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
  • Wszystko gotuje ok 15 minut.
  • Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
  • Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)
  • Podajemy z czym kto lubi.
  • Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.
  • SMACZNEGO :=)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne