Gorący kociołek

Wyśmienite danie na każdą okazję

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
260 kcal
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 2.83 z 6 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Kg mięsa (wołowego lub wieprzowego)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 kolorowe papryki
  • 3 cebule
  • puszka fasolki czerwonej
  • puszka kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 ogórków konserwowych
  • kostka mięsna
  • przecier pomidorowy
  • pieprz, majeranek, słodka czerwona papryka ,sól czosnkowa

Przygotowanie

  1. 1. Kilogram mięsa (wołowego lub wieprzowego)kroję w kostkę posypuję solą
  2. czosnkową i słodką papryką przesmażam i odkładam do większego garnka.
  3. 2. Pół kilograma pieczarek podsmażam z 3 dużymi cebulami i wrzucam do
  4. mięsa.
  5. 3. Następnie przesmażam pokrojone w paseczki 3 kolorowe papryki i dodaję
  6. do garnka.
  7. 4. Całą zawartość garnka zalewam litrem zimnej wody i odkładam żeby się
  8. zagotowało.
  9. 5. Do gotującego kociołka dodaję przecier pomidorowy ,przeciśnięte dwa
  10. ząbki czosnku i kostkę mięsną.
  11. 6. Na sam koniec wsypuję puszkę fasolki czerwonej i puszkę kukurydzy,
  12. trochę gotuję i dodaję 7 pokrojonych w kosteczkę ogórków konserwowych.
  13. Całość oczywiście doprawiam do smaku pieprzem i jarzynką i odrobiną magii.
  14. Moja rada: Kociołek można doprawić wedle uznania dodając np. jeszcze
  15. majeranku lub bazyli oraz smakowy przecier pomidorowy. Podawać można sam
  16. lub ze świeżym pieczywem.
mięso obiad zupa pieczarki Papryka fasolka kukurydza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze