Gorący kociołek

Wyśmienite danie na każdą okazję

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
260.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 148 głosów)

Składniki:

  • Kg mięsa (wołowego lub wieprzowego)
  • 1/2 kg pieczarek
  • 3 kolorowe papryki
  • 3 cebule
  • puszka fasolki czerwonej
  • puszka kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 7 ogórków konserwowych
  • kostka mięsna
  • przecier pomidorowy
  • pieprz, majeranek, słodka czerwona papryka ,sól czosnkowa

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Kilogram mięsa (wołowego lub wieprzowego)kroję w kostkę posypuję solą
  • czosnkową i słodką papryką przesmażam i odkładam do większego garnka.
  • 2. Pół kilograma pieczarek podsmażam z 3 dużymi cebulami i wrzucam do
  • mięsa.
  • 3. Następnie przesmażam pokrojone w paseczki 3 kolorowe papryki i dodaję
  • do garnka.
  • 4. Całą zawartość garnka zalewam litrem zimnej wody i odkładam żeby się
  • zagotowało.
  • 5. Do gotującego kociołka dodaję przecier pomidorowy ,przeciśnięte dwa
  • ząbki czosnku i kostkę mięsną.
  • 6. Na sam koniec wsypuję puszkę fasolki czerwonej i puszkę kukurydzy,
  • trochę gotuję i dodaję 7 pokrojonych w kosteczkę ogórków konserwowych.
  • Całość oczywiście doprawiam do smaku pieprzem i jarzynką i odrobiną magii.
  • Moja rada: Kociołek można doprawić wedle uznania dodając np. jeszcze
  • majeranku lub bazyli oraz smakowy przecier pomidorowy. Podawać można sam
  • lub ze świeżym pieczywem.

Kalorie: 260.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy