Golonka z kapustą

Ulubione danie mojego taty:)

Dodany przez:

Golonka z kapustą

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 1 golonka bez kości
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka wegety
  • sól,
  • papryka ostra do smaku
  • czosnek granulowany
  • Kapusta:
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka papryki mielonej otrej
  • 1 łyżeczka wegety
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Golonkę gotować z przyprawami przez godzinę, Następnie wyjąć, posypać papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec do miękkości.
  2. Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej kapustę kiszoną i podsmażyć dodając przyprawy. Kapustę podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Do kapusty można dodać odrobinę kminku.
obiad kapusta golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze