Golonka z kapustą

Ulubione danie mojego taty:)

dodany przez: szynszyla szynszyla

dania mięsne golonka

Czas przygotowania:
1godz. 30min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 164 głosów)

Składniki:

  • 1 golonka bez kości
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka wegety
  • sól,
  • papryka ostra do smaku
  • czosnek granulowany
  • Kapusta:
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka papryki mielonej otrej
  • 1 łyżeczka wegety
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Golonka z kapustą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Golonkę gotować z przyprawami przez godzinę, Następnie wyjąć, posypać papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do naczynia żaroodpornego i dopiec do miękkości.
  • Na patelni podsmażyć cebulkę, dodać do niej kapustę kiszoną i podsmażyć dodając przyprawy. Kapustę podlać odrobiną wody i dusić do miękkości. Do kapusty można dodać odrobinę kminku.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy