Golonka pieczona z ziołami

Pyszna golonka upieczona niekonwencjonalnie, na grillu :)

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • - Golonka pieczona
  • - świeże zioła: rozmaryn, oregano, pietruszka
  • - kilkanaście ziarenek zielonego pieprzu
  • Składniki na sos śmietanowo – musztardowy:
  • - 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • - 2 łyżki śmietany 12%

Przygotowanie

  1. Golonkę kładziemy na ruszt i układamy na niej gałązki ziół oraz obsypujemy zielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron aż zarumieni się na złoty kolor.
  2. Golonka świetnie smakuje z sosem musztardowo – śmietanowym albo po prostu z chrzanem.
grill mięso ziola golonka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze