Cygańska droga

Ocena:

4.55 (184)

  • 24 godz. 0 min.
Jest bardzo prosty w przygotowaniu i naprawde bardzo smaczny :)

Składniki:

  • Ciasto:
  • 15 dkg kostki Kasi
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 5jaj
  • 30 dkg maku dwukrotnie zmielonego
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 10 dkg bakalii
  • 2 lyzki kakao
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 1 Kasia
  • budyn waniliowy ugotowany
  • 1/2 szk cukru pudru
  • Poza tym :
  • galaretka wisniowa
  • paczka podluznych biszkoptow
  • polewa czekoladowa

Cygańska droga - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto:
  • Utrzec margaryne z cukrem , dodawac po 1 zoltku.
  • Gdy masa bedzie dobrze utarta dodac reszte skladnikow.Bialka z jajek ubic i dodac na koncu , delikatnie wymieszac. Mase podzielic na polowe i upiec dwa oddzielne placki.wystudzic.
  • Przygotowac krem budyniowy.Margaryne utrzec z cukrem i dodawac po lyzce budyniu. Mozna tez dodac kilka kropel aromatu waniliowego.
  • Galaretke przygootwac wedlug przepisu i zastygnieta podzielic na niewielkie paski.
  • Na pierwszy placek ciasta wykladamy polowe masy budyniowej. Na tym ukladamy 4 rzedy biszkoptow pozostawiajac odstepy miedzy nimi na galaretke. Ja
  • najczesciej nie czekam az zastygnie mocno tylko prawie zastygajaca wylewam w przestrzenie miedzy biszkoptami.Na to wykladamy druga polowe masy i przykrywamy drugim plackiem.polewamy polewa i wstawiamy na 24godz do lodowki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne