CHLEB BEZGLUTENOWY

pyszny

Dodany przez:

Ciasta drożdżowe

Ocena:

(średnia 3.6 z 5 głosów)

  • Danie bezglutenowe

Składniki

  • 20 dag mąki kukurydzianej
  • 20 dag mąki jaglanej
  • 10 dag mąki ziemniaczanej
  • 125 ml babki jajowatej lub płesznik
  • 80 ml siemienia lnianego zmielonego
  • 625 ml mleka roślinnego lub wody
  • 1 opakowanie drożdży suszonych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki dowolnych suszonych ziół

Przygotowanie

  1. Zarobić ciasto zostawić na 45 minut.
  2. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i obsypane mąką lub do keksówki.
  3. Piec w 230 stopniach 60 minut.
mąka kukurydziana siemię lniane mąka jagłana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze