Buraczki ze śmietaną na ciepło

Surówka z buraków pod inną śmietanową postacią. Polecam, gdyż są wyśmienite!

Dodany przez:

Buraczki ze śmietaną na ciepło

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.57 z 21 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 łyżek buraków ze słoika (wiórki lub tarte) lub obranych, ugotowanych i startych
  • 8-10 łyżeczek śmietany (12%)
  • 2 łyżeczki mąki

Przygotowanie

  1. Buraki podgrzać na patelni, bez dodatku tłuszczu, wystarczy ich naturalny sok. Gdy będą ciepłe, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać i jeszcze przez moment podgrzać. Ponownie zdjąć z ognia dodać łyżeczkę mąki, aby zgęstniało, wymieszać i cieszyć się smakiem. Przy dobrze doprawionych buraczkach, nie trzeba już solić. Podawać ciepłe do obiadu.
przetwory warzywa obiad sałatka przekąska wegetariańska śmietana buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze