Buraczki ze śmietaną na ciepło

Surówka z buraków pod inną śmietanową postacią. Polecam, gdyż są wyśmienite!

dodany przez: karita

sałatki przetwory przekąski

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.4 z 206 głosów)

Składniki:

  • 6 łyżek buraków ze słoika (wiórki lub tarte) lub obranych, ugotowanych i startych
  • 8-10 łyżeczek śmietany (12%)
  • 2 łyżeczki mąki

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Posiłek:

Buraczki ze śmietaną na ciepło - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Buraki podgrzać na patelni, bez dodatku tłuszczu, wystarczy ich naturalny sok. Gdy będą ciepłe, zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wymieszać i jeszcze przez moment podgrzać. Ponownie zdjąć z ognia dodać łyżeczkę mąki, aby zgęstniało, wymieszać i cieszyć się smakiem. Przy dobrze doprawionych buraczkach, nie trzeba już solić. Podawać ciepłe do obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: