REKLAMA

Barszcz czerwony z grzybami

tradycyjne danie wigilijne...

dodany przez: katarynka439

barszcz barszcz czerwony barszcz wigilijny

Czas przygotowania:
2godz. 0min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 149 głosów)


Składniki:

  • czerwone buraki 1/2 kg
  • grzyby suszone kilka szt najlepiej borowiki
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • ocet
  • woda 1,5 l

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Buraki obrać
  • pokroić na połówki lub na ćwiartki jak są większe. Jednego buraka pokroić drobno lub zetrzeć na grubej tarce. Gotować na wolnym ogniu
  • dodać grzyby wcześniej namoczone i wypłukane
  • ziele angielskie
  • listek laurowy i łyżkę octu
  • wtedy barszcz ma ładny czerwony kolor. Gotować do miękkości buraków. Doprawić solą
  • pieprzem
  • octem i cukrem. Można podawać jako barszcz do popicia lub z uszkami.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy