BURACZKI DESEROWE

Pyszne buraczki do obiadu lub jako zakąska.

Dodany przez:

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • czerwone buraczki-jak najmniejsze
  • czosnek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • ZALEWA:
  • 8 szkl wody
  • 1 szkl octu
  • 2,5 łyżki soli
  • 5 łyżek cukru

Przygotowanie

  1. Buraczki umyć i ugotować, następnie obrać. Wszystkie składniki zalewy wymieszać- nie gotować. Obrane buraczki wkładać do słoiczków (jeśli są zbyt duże należy je pokroić na mniejsze kawałki). Do każdego słoika włożyć 3 ziela angielskie , 1 listek laurowy i 1 mały ząbek czosnku lub 1/3 dużego.Zalać zalewą i gotować (pasteryzować) 10 minut. Barszcz z tych buraczków można wykorzystać do picia.
przetwory ocet buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze