Buraczki z cukinią

bardzo smaczne

Dodany przez:

Buraczki z cukinią

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
9 porcji
Ocena:

(średnia 3.38 z 24 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 kg cukinii/po wydrążeniu nasion/pokrojonej w kostkę
  • 2 kg buraków czerwonych ugotowanych i startych na grubych oczkach tarki
  • 1 kg cebuli pokrojonej w kostkę
  • Zalewa:
  • Po 1,5 szklanki octu, oliwy, cukru
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Do zalewy wrzucić pokrojoną cukinię i cebulę, gotować 3 minuty.
  2. Połączyć z burakami i napełnić w słoiki.
  3. Pasteryzować 10- 15 minut.
  4. Wyszło mi z tej porcji 9 słoików/ 2 litrowe, 6 półlitrowych i 1 mały dżemowy/
przetwory warzywa sałatka cukinia cebula buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze