Bułczanka z grila smakuje wysmienicie, ale smażona z cebulką jest też pyszna.
Składniki:
4 Średnie bułczanki
1 Średnia cebula
1 Pęczek zielonej cebulki
3 Ząbki czosnku
Majeranek
Przyprawy: Sól / Pieprz
Bułczanka z cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
► Bułczankę obrać z błonek i pokroić na kawałki, drobno pokrojoną cebulę i czosnek przyprażyć na patelni, bez tłuszczu ( po dodaniu bułczanki zawarty w niej tłuszcz w zupełności wystarcza ).
► Do przyprazonej na patelni cebuli z czosnkiem, dodać bułczankę i podsmażać ją często mieszając, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Całość smażyć jeszcze kilka minut aż bułczanka nabierze pięknego koloru, pod konieć smażenia dodać pokrojoną zieloną cebulkę.
► Można jeść ją na kolację, albo na obiad z ziemniakami lub ryżem z czerwoną kapustą jak w moim przypadku i do tego zimna szklanka maślanki.