Biszkopt budyniowy

Ocena:

4.36 (210)

  • 40 min.
  • dla 6 osób

Ciasto pięknie i równo wyrasta.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 4 budynie waniliowe bez cukru po 40 gram
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Forma o wymiarach 22/30 cm, natłuszczona i oprószona bułką tartą

Biszkopt budyniowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Budynie wymieszać z proszkiem do pieczenia.
  • Jajka dokładnie ubić na puch z cukrem.
  • Miksując dalej już na wolnych obrotach dodawać stopniowo budynie z proszkiem do pieczenia.
  • Przelać do przygotowanej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok. 30 minut.
  • Ten biszkopt to idealna baza do lekkich kremów.

Porady

Wypróbuj też przepis na ciasto Izaura

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne