Styczniowy numer "Moje Gotowanie" to 46 wystrzałowych przepisów na Nowy Rok. Wśród nich grejpfruty, sycące mięsa, fasola. Polecamy sałatki, tartinki i azjatyckie bułeczki. Pokazujemy też sposoby na egzotyczne ciasta i desery. Nasi Mistrzowie kuchni: Cristina Catese, Aneta i Jasiek Kuroniowie, Robert Sowa polecają swoje przepisy. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.
Moje Gotowanie styczeń 2021
W dziale KUCHNIA DOMOWA:
Król sezonu - Grejpfrut - nie tylko na sok. Bogaty w witaminę C daje się poznać w wielu ciekawych odsłonach. Serwowany pod postacią carpaccio, w sałatce lub jako składnik salsy do mięsa zaskoczy domowników
Na dwa kęsy - Zimne przekąski - bufet na ognisty wieczór. Efektowne tartinki i placuszki to nie tylko doskonała przekąska, ale i finezyjna ozdoba talerza. Idealne na sylwestrowy wieczór
Szybko łatwo pysznie - Lekkie i puszyste bułeczki bao. Azjatycki hit z drożdżowego ciasta na parze, serwowany z wyrazistym nadzieniem, będzie gwoździem programu na niejednej kameralnej imprezie
Dania główne - Mocny duet: fasola i mięso. Dania z podwójną porcją białka, idealne na duży apetyt: gulasz wieprzowy z warzywami, makaron z klopsikami, zapiekanka z golonką
Po prostu zrób to! Koreańskie kimchi. Kiszonka, która zawojowała cały świat, przygotowana na 2 sposoby: z kapusty pekińskiej oraz z rzodkiewki daikon
Do smaku - Sumak - szczypta orientu! Karminowa przyprawa zapewni smak, aromat i pomyślność
Trzy razy kapusta - Mądra głowa. Nowe oblicze ulubionego warzywa: gołąbki w formie sakiewek, placki ziemniaczano- -kapuściane z jajkiem sadzonym i pikantna surówka w azjatyckim stylu
Codziennie w dobrej formie - Odporność dzięki diecie. Jedzenie, które wzmocni nas podczas długich zimowych miesięcy i pozwoli cieszyć się dobrym zdrowiem
Sama słodycz - Ciasta i desery z dodatkiem egzotycznych owoców poprawiają nastrój, dodają energii i smakują tak, że nikt im się nie oprze!
W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:
Beata Śniechowska - Miska pełna zdrowia. Śniadanie w postaci owsianki lub gryczanki, które magicznie odczarowują poranek
Robert Sowa - Ceviche – specjał gotowany na zimno. Zaskakująca sałatka z surowej ryby marynowanej w soku z cytrusów
Cristina Catese - Karnawał jak w Wenecji. Pomysły na dania pełne radości: kolorowe tagliatelle, sernik na słono i słodkie pierożki
W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE:
Rozmowa z Anetą i Jaśkiem Kuroniami O miłości, zrozumieniu i wspólnej pasji
Nowości z księgarni - Książka Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni 9. edycji kulinarnego show „MasterChef”
Świat na talerzu - Malezja: Kuala Lumpur – tygiel kultur i smaków