Moje Gotowanie styczeń 2021

Styczniowy numer "Moje Gotowanie" to 46 wystrzałowych przepisów na Nowy Rok. Wśród nich grejpfruty, sycące mięsa, fasola. Polecamy sałatki, tartinki i azjatyckie bułeczki. Pokazujemy też sposoby na egzotyczne ciasta i desery. Nasi Mistrzowie kuchni: Cristina Catese, Aneta i Jasiek Kuroniowie, Robert Sowa polecają swoje przepisy. Co jeszcze w numerze? Spis treści poniżej.

Moje Gotowanie styczeń 2021

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Król sezonu -  Grejpfrut - nie tylko na sok. Bogaty w witaminę C daje się poznać w wielu ciekawych odsłonach. Serwowany pod postacią carpaccio, w sałatce lub jako składnik salsy do mięsa zaskoczy domowników

Na dwa kęsy - Zimne przekąski - bufet na ognisty wieczór. Efektowne tartinki i placuszki to nie tylko doskonała przekąska, ale i finezyjna ozdoba talerza. Idealne na sylwestrowy wieczór

Szybko łatwo pysznie - Lekkie i puszyste bułeczki bao. Azjatycki hit z drożdżowego ciasta na parze, serwowany z wyrazistym nadzieniem, będzie gwoździem programu na niejednej kameralnej imprezie

Dania główne - Mocny duet: fasola i mięso. Dania z podwójną porcją białka, idealne na duży apetyt: gulasz wieprzowy z warzywami, makaron z klopsikami, zapiekanka z golonką

Po prostu zrób to! Koreańskie kimchi. Kiszonka, która zawojowała cały świat, przygotowana na 2 sposoby: z kapusty pekińskiej oraz z rzodkiewki daikon

Do smaku - Sumak - szczypta orientu! Karminowa przyprawa zapewni smak, aromat i pomyślność

Trzy razy kapustaMądra głowa. Nowe oblicze ulubionego warzywa: gołąbki w formie sakiewek, placki ziemniaczano- -kapuściane z jajkiem sadzonym i pikantna surówka w azjatyckim stylu

Codziennie w dobrej formie -  Odporność dzięki diecie. Jedzenie, które wzmocni nas podczas długich zimowych miesięcy i pozwoli cieszyć się dobrym zdrowiem

Sama słodycz - Ciasta i desery z dodatkiem egzotycznych owoców poprawiają nastrój, dodają energii i smakują tak, że nikt im się nie oprze!

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Beata Śniechowska - Miska pełna zdrowia. Śniadanie w postaci owsianki lub gryczanki, które magicznie odczarowują poranek

Robert Sowa - Ceviche – specjał gotowany na zimno. Zaskakująca sałatka z surowej ryby marynowanej w soku z cytrusów

Cristina Catese - Karnawał jak w Wenecji. Pomysły na dania pełne radości: kolorowe tagliatelle, sernik na słono i słodkie pierożki

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Rozmowa z Anetą i Jaśkiem Kuroniami O miłości, zrozumieniu i wspólnej pasji

Nowości z księgarni -  Książka Aleksandry Juszkiewicz, zwyciężczyni 9. edycji kulinarnego show „MasterChef”

Świat na talerzu - Malezja: Kuala Lumpur – tygiel kultur i smaków